Tuesday, 29 January 2013

SIDE INCOME WITH TREENEA!!!

Salam sayang semua ;)

Ramai yg tertanya2 sheila cmne nk buat side income dengan TREENEA ni. boleh jalan ke? cmne ngn market? harga bp? modal bp? so senang2 sheila update kat blog je kan.. rmi agent n dealer sheila dh start n demand sgt tinggi. semua pakat nk try kehebatan vcoa ni .. ye la sambil kita makan kita boleh promote kwn2 kan. kwn2 pun nk jugak cantekss n sihat kan ;) details sperti dbwh uolls boleh pikir2kan. yg mana terbaik n berminat utk try AGENT atau pun DEALER tempat TERHAD.. sheila akan explain satu persatu bermula dengan Agent ye.

Sebelum tu HARGA JUALAN VCOA RM 40/ Sabah Srwk RM 43
Harga mestilah TETAP kecuali Promotion dari pihak HQ
Pemantaun dbuat bg memastikan kualiti produk n harga yg selaras. so persaingan pun sihat kan ;)



KELEBIHAN AGENT TREENEA

Harga untuk  Agent RM 30/ sbh srwk RM 33 
Untung Runcit hanya daripada CUSTOMER sahaja
Agent tidak boleh melantik Agent.
Agent tiada limited kawasan, Means boleh seberapa ramai mgkin. sebelah2 rumah pun boleyy ;D
Min Restok RM 150 (min sekali setiap bulan)


NOW PROMOSI PENDAFTARAN UNTUK  AGENT HANYA RM 150 (5BOX VCOA) DAN UTK SBH SRWK RM 165 (5 BOX VCOA) FREE POSTAGE!


TGGL 2 HARI LG. BERMULA 1.2 UTK REG AGENT RM 300 (10 BOX VCOA) & SBH SRWK RM 330.




KELEBIHAN  DEALER TREENEA

Harga untuk Dealer RM 25/ sbh srwk RM 28
Dealer boleh menlantik AGENT dan boleh jual retail pd CUSTOMER
Untung runcit daripada customer lebih banyak utk satu kotak jika anda menjadi dealer dan untung boleh dpt dari agent jugak. Ini kerana Dealer boleh  melantik agent2 tanpa had. so katakan setiap kali agent min order anda akan dpt untung rm 25. klo ade 20 org agent anda akan mendapat rm 500 ;) 
senang je kan.. ini namanya "untung ats angin". if agent anda aktif. sekali restok 30 box. anda akan dpt RM150 dengan senang kan? Perlu diingat untung satu box dari agent RM 5 dan min order utk agent ialah 5 box . walaupun nampak mcm sikit tp market kita akan meluas dgn adenya agent. Agent akan bergerak utk mcari cust. so kita as a dealer kena guide n bg sokongan moral kepada agent.
klo agent berjaya. kita pun akan berjaya sama ;)
Kawasan utk reg dealer sgt terhad. Hanya satu dealer yg boleh dlantik utk satu kawasan. so utk apply dealer kena inform sheila dlu dmana lokasi anda dan kami akan segera cek dgn HQ utk cek stil available atau tidak ye. 
Min restock RM 500 (min sekali setiap bulan)


NOW PROMOSI PENDAFTARAN UNTUK DEALER HANYA RM 500 (20 BOX VCOA ) DAN UTK SBH SRWK RM 560 (20 BOX VCOA) FREE POSTAGE!

TGGL 2 HARI LG. BERMULA 1.2 UTK REG DEALER RM 850 (34 VCOA) & SBH SRWK RM 952.
 

Untuk Pendaftaran berikut details yg dperlukan utk kami update n bantu promosikan dealer n agent2 kami


1. Nama Penuh (seperti dalam IC)
2. No IC & Warganegara
3. Alamat Penuh (Kediaman)
4. Daerah & Negeri Permohonan Dealer
5. No HP / No telefon untuk dihubungi
6. Alamat Email
7. Pekerjaan
8. Status : BUJANG/BERKAHWIN
9. Jantina & Umur
 10. Adakah anda mempunyai sebarang premis perniagaan / perniagaan online? Sila nyatakan


BERMINAT BOLEH INBOX FB SHEILAAMIR HOUSE
SEMUA BERADA DI TANGAN ANDA. TQVM (=






 

Sunday, 20 January 2013

KEBAIKKAN VCOA / VCO

Selamat Malam semua. Ada yang masih belum tdo? sambil2 reply order cust , sheila nk share manfaat -manfaat minyak kelapa dara . Mungkin ramai lg yang xtau apa sebenarnya function VCO ni pada bdn kita kan?? so mlm ni jum rajin2 kita membaca demi kesihatan jugak utk kecantikan. i loikee ;)

Antara manfaat-manfaat Minyak Kelapa Dara:

Masalah Resdung
Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh kuman seperti resdung.

Masalah Tiroid
Minyak kelapa boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme. Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid. Minyak kelapa dara dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik. Minyak kelapa dara juga berkemampuan untuk merangsang metabolisma.

Penjagaan Rambut
Minyak kelapa merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat memberikan mereka kulit berkilau. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas dari kelimumur, kutu, dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering. Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ini juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak. Oleh kerana itu digunakan sebagai minyak rambut dan digunakan untuk membuat pelbagai penyejuk dan krim mencegah kelimumur. Minyak kelapa dara disapu untuk rawatan rambut.

Penjagaan Kulit 
Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Hal ini juga melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia. Minyak kelapa juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, eksim dan lain-lain jangkitan kulit. Oleh kerana itu minyak kelapa bentuk bahan dasar berbagai perawatan tubuh produk-produk seperti sabun, lotion, krim, dll, digunakan untuk rawatan kulit.

Melewatkan proses Penuaan
Minyak kelapa membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi.

Penyakit Jantung
Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Masalah Berat Badan
Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badann. Mengandungi asid lemak rantai sederhana yang membantu mengawal berat badan yang berlebihan. Minyak kelapa dara lebih mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman. Seterusnya, meningkatkan metabolisma tubuh dengan menghilangkan tekanan pada pancreases, membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga dan membantu orang yang gemuk dan kelebihan berat badan dan membantu mengurangkan berat badan mereka. Itulah sebabnya, orang-orang yang tinggal di daerah pantai tropika, yang menjadikan minyak kelapa sebagai sumber makanan utama mereka, biasanya tidak mengalami masalah berat badan, obesiti atau kegemukan.

Untuk Pencernaan 
Minyak kelapa dara membantu dalam proses sistem pencernaan dan dapat membantu mengelakkan masalah didalam sistem pencernaan seperti sindrom kerengsaan usus besar. Lemak tepu dalam Minyak kelapa dara memiliki sifat anti mikrob dan membantu dalam menangani pelbagai bakteria, kulat, parasit dan lain-lain, yang menyebabkan gangguan didalam sistem pencernaan. Minyak kelapa dara juga dapat membantu penyerapan zat-zat lain seperti vitamin, mineral dan asid amino.

Sistem imun atau Kekebalan tubuh
Minyak kelapa amat baik untuk sistem kekebalan tubuh. Membantu memperkuat sistem kekebalan tubuh kerana ia mengandungi lipid antimikrobial, asid laurik, asid kaprat dan asid kaprilat yang antikulat, memiliki sifat anti bakteria dan antivirus yang kuat. Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam menghadapi virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan bahkan HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Penyembuhan secara semulajadi
Jika diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah kesihatan, membentuk lapisan kimia yang melindungi tubuh daripada jangkitan yang disebabkan oleh debu, kulat, bakteria dan virus yang tidak diperlukan oleh tubuh. Minyak kelapa dara yang paling berkesan pada luka kerana mempercepatkan proses penyembuhan dengan memperbaiki rangkaian yang rosak. Masalah Jangkitan minyak kelapa sangat efektif melawan pelbagai jangkitan kerana sifat-sifatnya antikulat, antivirus, dan antibakteria. Menurut sebuah Pusat Penyelidikan , Minyak kelapa membunuh virus yang menyebabkan influenza, campak, hepatitis, herpes, SARS, dll juga boleh membunuh bakteria yang menyebabkan sakit telinga, infeksi kerongkong, jangkitan saluran kencing, pneumonia, dan gonore. Minyak kelapa dara juga berkesan dalam mencegah kulat dan ragi yang menyebabkan candida, jangkitan kulat kronik, ruam lampin.

Mencegah masalah Hati
Kehadiran trigliserida rantaian sederhana dan asid lemak membantu dalam mencegah penyakit hati kerana zat yang mudah diubah menjadi tenaga apabila ia sampai ke hati, sehingga dapat mengurangkan bebanan pada hati dan juga mencegah penyimpanan lemak.

Kencing Manis atau Diabetes
Minyak kelapa membantu dalam mengawal kandungan gula dalam darah, dan meningkatkan penghasilan insulin. Ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan, sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes.

Untuk Tulang
Seperti disebutkan sebelumnya, minyak kelapa meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk menyerap mineral penting. Ini termasuk kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk menguatkan tulang. Dengan itu minyak kelapa dara membantu wanita yang terdedah kepada osteoporosis semasa mengalami proses monopos.

Penjagaan Gigi
Kalsium adalah unsur terpenting dalam gigi. Minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh, membantu dalam mendapatkan gigi yang kuat. Minyak kelapa dapat membantu masalah kerosakan gigi.

Untuk Kesihatan
Minyak kelapa dara sering digunakan oleh para atlit untuk menguatkan tubuh dan mereka yang sedang mengamalkan diet. Ini kerana Minyak kelapa dara mengandungi kalori yang lebih rendah daripada minyak lain, kadar lemak yang mudah diubah menjadi tenaga dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak pada jantung dan arteri. Minyak kelapa dara dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina, dan dapat meningkatkan prestasi atlit.

CREDIT TO : ESS KUALA LUMPUR 

Banyakkan kelebihan Minyak kelapa Dara ni? so sungguh la xrugi klo kita spend money hanya RM 40 sebulan utk dptkan bdn yang kekal cergas sepanjang hari ;) 


Berminat untuk menjadi DEALER atau AGENT TREENEA hanya bermodalkan RM 150 shj, SMS atau WASSAP 0164422808
Pendapatan lumayan menanti anda $$$



TESTIMONI VCOA

TESTIMONI : ECZEMA (BABY)
 TESTIMONI DITERIMA MELALUI DEALER KEPONG, KL
CREDIT TO : NOR SHAHIDAH HUSSIN
TARIKH PENGAMBILAN /PERUBAHAN : 5 HARI



Baby Qaiser yang sangat sensitif kulitnya/ Eczema.
(BABY QAISER BERUSIA 5 BULAN)

Mama yang baik hati sapu dan bagi makan Treenea VCOA dengan cara titis ke dalam mulut Qaiser! Lepas 5 hari kulit Qaiser pun makin cantik dan xde bintik2 merah dah .

Yeayyy! Anak sihat, mama happy
CREDIT TO : NOR SHAHIDAH HUSSIN

Minyak Kelapa Dara adalah 100% Organik, diakui oleh Doktor di seluruh dunia tentang kehebatannya, bersifat anti virus & anti bakteria, boleh merencatkan virus HIV, tiada kolestrol, tidak menyebabkan kegemukan, menurunkan darah tinggi & kencing manis, tiada kesan sampingan, Diakui di seluruh DUNIA sebagai makanan berfungsi pada abad ke 21.

TESTIMONI: ECZEMA (DEWASA)
CREDIT TO : NA EDAN(DEALER TREENEA KUANG,SELANGOR)

TARIKH PENGAMBILAN /PERUBAHAN : 10 HARI

Assalamualaikum lovey dovey..firstly sorry ya if this pic is a lil bit disgusting..
eeeww gitu..nak share experience je ;)

this is true story..hehe Ok..na punya skin type yang sensitive.."eczema"tism..hee..wujud ke perkataan tu? Haha! Nak cover line tak nak malu sangat cakap je..na punya skin ni..skin "orang kaya" haha! Ye la..maintenance banyak..nak makan ubat tu..nak kena makan ubat ni..so..memang before this badan na asik makan "drug" je..kadang2 sampai rasa ubat tu dah immune n tak bagi kesan dah..

Till one day..na start makan VCO..and perasan time tu eczema dah tak keluar dah..alhamdulillah..dah tak yah nak makan zyrtec..ubat tahan gatal and etc.. But then..sampai la..tiba-tiba..terputus bekalan VCO..wooaahh!time tu..tiba-tiba eczema datang balik...naik kat jari lak tu..nak basuh2 memang susah kut sebab pedih..kulit kering menggelupas..luka..gatal..dan memang effect otak gak la kan..sebab nak control tahan gatal and sakit.. But..time tu jugak..heard that new product coming out..vco..but different brand..haa..memang time tu rasa elok jugak la boleh try and boleh kasi review ok ke tak this new brand kan..effective or not..

And yes..alhamdulillah...it is proven VCO ANTIOXIDANT TREENEA memang berkesan macam vco lain2 jugak.. The result can be seen in this pic.. on the right side..before na makan vcoa it was on 4th january 2013.. the left side taken today..14 january 2013 Alhamdulillah..its getting better with Allah's willing + VCOA Treenea..yeayy!!

credit to :  NA EDAN(DEALER TREENEA KUANG,SELANGOR)

VCOA by Treenea

Salam dan hai semua ;)
sekian lama dh  sheila xblogging. berhabuk2  dah rasenye  hehe xpe start hari ni sheila akan mula aktif berblog dan update segala details product yg sheila guna dan pakai melalui blog untuk dkongsi bersama . so lebih praktikal kan?


Untuk supplement for healty and beauty sheila start dengan VCO dulu ya. sheila rase semua dh tau kehebatan VCO kan. 100% natural. under food supplement. Vco ialah supplement pertama yg sheila mkn. sebab kenapa mkn? sheila ade resdung,skin pun berminyak, yg plg penting nk energy lebih  cz selalu mngantuk. yela time tu stdy lg mana nk handle business lg kan. tdo selalu xckup. so dsebabkan faktor2 tersebut sheila pun "mengetestkan" diri dengan vco. bila dh yakin dgn produk bru la kita boleh share dgn kawan2 semua kan. VCO ialah minyak kelapa dara (vco) yang mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi . Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.


Tapi mesti ramai yang nak tau apa yg best dengan VCOA compare VCO biasa yang berada d luar pasaran? kelebihannya ialah vcoa mempunyai tambahan vit A,D,dan E. so untuk rambut dan skin keberkesanan lebih maksima. sheila lately byk rambut yg gugur ;( sbb tu try dengan vcoa treenea. sebelum ni setia dgn produk vco brand lain.. mgkin lebih serasi dengan brand ni . Alhamdulillah. so sesiapa yang pernah cuba vco tp tidak mempunyai kesan atau kesan yang tidak maksima boleh try TREENEA plak kan. xsalah kita tukar selera. mcm ubat gigi jugak kan? ade byk brand boleh buat pilihan ;)

Siapa yg belum tgok rupe cool vcoa ni. beginilah rupanya . hensem x? hehe ;P dalam ni ade 60 bj softgel. so boleh mkn 2 bj sehari.makan 2 bj sekaligus pun boleh. selepas bfast atau sbelum tdo. klo nk extra energy boleh amek lebih dr 2 bj sehari. jgn risau . tiada overdose. sesuai utk semua golongan baby, dewasa sehingga warga emas. lelaki perempuan kedua2 boleh mkn (try test bg husband) xlupa juga ibu menyusu akan bykkan susu ibu. ibu mengandung boleh tmbhkan energy, kurangkan alahan ,skin baby pun cantik, salah satu petua utk senang bersalin dan insyaAllah baby tiada jaundice.

BELI 2 KOTAK RM 80 FREE POSTAGE/ RM 86 SBH SRWK FREE POSTAGE



1001 kebaikan vco yang mungkin kita tidak ketahui 

Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
Melindungi tubuh daripada kanser.
Jerawat cepat susut
Regular semula PMS anda
Sistem penghadaman lebih baik
Kesuburan
Kurangkan rasa senggugut
Batuk dan Selsema cepat hilang
Mengurangkan tidur berdengkur
Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.



Berminat untuk menjadi DEALER atau AGENT TREENEA hanya bermodalkan RM 150 shj, SMS atau WASSAP 0164422808
Pendapatan lumayan menanti anda $$$