Tuesday, 16 April 2013

MY FIRST TIME TURBAN...


Hai hai hai ramai yang tanya sheila beli kt mana turban ni?

OMG! turban ni secara ondaspot je beli tau. konon2 nk test je ok ke x...

dinner 8GCC atau nama penuh beliau 8 8 generation Civic Club di Putrajaya. so petang tu wife2 ni p la cuci2 mata di alamanda. masuk satu butik teman kak nor nk cari  tudung. last2 bekenan plak dengan turban ni. cm simple n easy je nk sarung. Harga pun xsmpai RM 30 ;) tibai je beli walaupun color  x match lansung haha ;D

Sedikit sebanyak gambar dari camera besaq encek suami ;)


 
 wif intan payung saye ;) 

wif kak ezy aka kakak gebu, skin die cntik sgt  ;)

Wif kak nor yg kecik molek . Xgaya mak mak tau ;)




Terjumpa dengan salah seorang cust  dlm dinner ni. nce to meet u yaya! ;)

Tapi seriously mmg best sgt pakai turban ni . sebab xrimas,xperlu nk betulkan sana sini ke then  nmpk simple je kan. Kalau sesiapa yg jual turban boleh Pm sheila k ;D 









Terjebak!!!

hai darling darling yg cun lg gojes ;)
Mesti tertanya2 ape la yg sheila nk story dengan post terjebak ni?
bunyi mcm serious je kan.  Hari ni sheila akan story mcmana sheila boleh terjebak dengan "Miracle Tab". Setiap org ade story n pengalaman masing2 kan dengan skincare. lainlah klo skin mmg tiada prob langsung. xpakai ape2 produk tp menten glowing n gebu gituu *ohjelesnye* Dimulakan cerita, dulu mase time muda remaja time sekolah ,  jerawat xpernah dtg singgah kat muka ni sehinggalah sheila balik PLKN. maklumlah time PLKN mcm2 aktiviti lasak yg kena paksa buat dari panas, kotor, busuk semua ada. klo ingat mmg seronok sgt hehe. so mase kt sana dh mcm2 naik kat muka ni. stress ya amat ;(( mase tu menyesalnya aku pergi PLKN  ni. dpt bawak balik kulit yg bkarat dan bjerawat huhu. Balik dr PLKN semua kwn2 tegur kenapa jd cmtu. Bermula saat itu skin jd sensetif. betul la org ckp kan klo skin kita terbiasa naik jerawat maka selalu lah ia dtg melawat kita. bukan sekali sebulan je. Dah pelbagai skincare sheila try dr yg murah smpai yg ratus2. tp skin stil sensetif. xboleh nk terima. smpaikan pernah give up ;( plus sheila pun ada resdung. so fhm2 la klo jerawat resdung ni bukan sebarangan. sekali die keluar mcm gunung berapi. mcm spotlight ha kat hidung ni. die membenjol gitu.. kekadang die menyorok bawah kulit ni. tp die bengkak. huhu cover ngn make up 4 inci pun stil nmpk jugak. Tahun demi tahun sheila start berbisness online awal tahun 2008. mase tu sheila jual tudung. so klo nk shoot tdung kena la make up dlu make sure xnk bg nmpk tp klo perasan stil nmpk wlpun dh edit bagai ;(


Nak dijadikan bertemu jodoh dengan MIRACLE TAB sheila ternampak testimoni miracle tab dr fb distributor centre sis aida. teruja tgok perubahan2 cust . Jeles tgok skin dorg yg gebu cerah n glowing wlpon xpki make up. skin nmpk natural sgt. oh mase tu me terbayang bestnye klo dpt skin cmni. ni tidak muka kusam nye selalu nk kena tempek bedak huhu.  Ape lagi xlepaskan peluang terus order. Masa sheila bru stat pakai tu . mmg ade jerawat besar tgh merah kat dahi ni . huhu dh mcm2 letak xkecut2. review dlm google petua2 konon nk cpt hilang jerawat. tp xjugak berubah. lg terok adalah =(  Sheila test makan TAB EX UPC serta set skincare sabun n hd glow. mase tu AWF xkeluar lg. Alhamdulillah semakin hari semakin nmpk perubahan. jerawat tu makin kecut dan kering slps 3 hari tau. mmg awesome! rase cm ajaib tp itulah realiti.  Tapi mase dlm proses rawatan tu mmg sheila bykkan minum air masak (pesanan sis aida) sbb itu adalah salah satu punca makanan tambahan/ supplement boleh bekerja denga baik dlm badan kita. so darlings semua ingat tau klo amek ape2 supplement pastikan air masak minum at least 3 liter sehari utk kesan yg lebih pantas. 

Alhamdulillah sheila dpt hasil yang betul2 memuaskan hati selepas 2 bulan. lama jugakkan? ye la setiap org xsama . tengok ats prob skin anda. tapi bg sheila betul2 bersyukur dtemukan dengan MIRACLE TAB tiada lagi mslh jerawat yg besar2 gedabak tu. tiada lg skin kusam xsekata, tiada skin berminyak.Now lebih berkeyakinan even tanpa make up. mmg lama dh tercari2 skincare yg mcm ni tapi xnk yg peeling product.so itu yang jd prob. bila dengar peeling ke perasaan tu jd takut. ^-^

Ramai yang perasan perubahan skin n ramai yg PM tnye produk yg sheila guna. Sheila pun nekad nk share dengan cust sheila yg lain . Nak semua wanita jd cantik2 glowing belaka . Manalah tau ade yg senasib dengan sheila . ssh nk serasi dengan produk2 yg berada d pasaran. atau pun pakai produk bertahun2 tapi tiada apa kesan pun. ibaratnye skin stil mcm sama. kusam n tiada seri. bygkan klo kereta yg xpernah kena polish. mesti color x naikkan? cuba kena polish . dari jauh dh nampak hehe.

Alhamdulillah Miracle Tab semakin hari semakin mendapat sambutan. Daripada seorang agent, sheila upgrade kepada Distributor Centre. Alhamdulilah rezeki. ;) testimoni semakin banyak hampir 300 cust daripada sheila shj. so maknanya dsini ramai yang mendapat skin yang sihat, natural beauty dengan Miracle Tab. Untuk tontonan umum cmna UPC SF bertindak dalam skin kita. boleh view video yang sheila link kan dbwh ye . Happy watching dan boleh juga try drumah ;)




BUKTI RAHSIA KEBERKESANAN UPC SF
UJIAN 1 : UPC SF MENGHALANG KULIT DARI  MENJADI GELAP,KUSAM DAN ROSAK AKIBAT SERANGAN RADIKAL BEBAS

UJIAN 2 : UPC SF TERBUKTI BERKESAN MERAWAT DAN MEMULIHKAN KULIT ROSAK DENGAN PANTAS
 http://www.youtube.com/watch?v=190Ol7usO1o

HOW UPC SF WORKS??
http://www.youtube.com/watch?v=g7lcN-AJTKQ

Dapatkan UPC SF dengan harga RM 160 /30 Sachet Free postage
*Normal Pric RM 180 *

Pm fb sheilaamir house atau sms/wassap 0164212808












Monday, 8 April 2013

AURAWHITE AWESOME!!

Assalamualaikum semua ;)
Alhamdulillah bertemu kita utk next entry di blog yg berhabuk ni (akibat bz dgn baby B smua jd huru hara) bayangkanlah seminggu 3 negeri. terengganu, kl, kntn. aaaa cane? cm chipsmore ,mmg lunyai je rasa hihi...  Actually pada mulanya kes boleh terjual aurawhite ni apabila ramai permintaan dari agent dan dropship. Sheila terlampau bz smpai xtau uols semua ni dh kena demam Aura hihi . Bila agent n dropship bgtau sheila jd la stokis. senang kami nk restock. semua satu tmpt je. senang dan selesa berurusan dengan org yg kita biasa. btul x? so bila dh bincang dengn encek suami. kami pun setuju utk apply stokis. Alhamdulillah 1st reg 2 hari tu dh sold out. wahhhh amir ckp ni btul2 demam aura ni. haha. Pasni kami dh restock beratus2 gitu supaya lg senang agent n dropship utk berbisnes kan.



Sheila xsmpt pun nk upload kat album utk details aurawhite. sbb duk kalut ngn agent2 yg semuanya bersemangat dan mmg dh jatuh cintan cintun dgn berbisnes. Ye la pd korang duk main hp update status. ntah apa2 kan. better do something yg boleh jana income kita kan. Student skang pun dh byk duit tau. kalah gaji bulanan bila dh kerja nnt . opss! ;P Tapi serius itu yg terjadi pada sheila stat bisness mase stdy lg. smpai grad xpernah pergi interview cz xminat nak kerja utk "orang" . dh membebel plak makcik ni. okey mgkin ramai yg xtau lg ape sebenarnya aurawhite ni. aura di cane? cmne nk mkn ke minum ke sapu ke? cm biasa aurawhite ni bukan ubat. Ia hanyalah minuman tambahan yang boleh buat skin kita gebu , berseri2 dan bermaya setiap masa.. Selain itu minuman Aurawahite, menghapuskan kekusaman, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan.Satu2 nya produk keluaran Malaysia yang menggunakan teknologi stem sel hasil gabungan 3 jenis tumbuhan/buah - tomato, epal dan roselle serta ditambah benefit kehebatan lain, L-glutathione dan kolagen ikan talapia!



Dengan ramuan berkualiti premium yaang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, pastinya gabungan mantap yang memberikan 3 kali kuasa pencerahan kulit malah berupaya merangsang penjanaan sel2 kulit baru serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan sekata hanya dalam 14 HARI !!

FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.


KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG

- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita

HARGA PASARAN : RM 150 /SS RM 155
FREE POSTAGE+ FREE SHAKER + FREE 3D MASK + FREE MASCARA *LIMITED STOCK*
UTK ORDER PM FB SHEILAAMIR HOUSE
ATAU SMS/WASSAP 0164212808



CARA PENGAMBILAN:
1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

2) Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)



Soalan-Soalan yang sering sheila jawab dan soalan yg cust wajib baca ;)

a). 1 jar tahan brapa lama?
 - Bergantung cara pengambilan. Jika sekali sehari, tahan 2 bulan. Tapi permulaan amal, di sarankan minum lah 2 kali sehari, pagi dan malam. Jadi ia tahan untuk sebulan.. Nak kesan bagus dan cepat kan, jadi minum banyak2 sikit..hehe.. (air masak juga minum secukup nya ye..)

b). Rasa ia macam mana ye?
 - Rasa manis2 anggur ala ribena. ;)

c). Jar tu plastik ke tin? Kang berkarat lak, bahaya tu..
 - Bekas plastik yang cantik, macam tupperware.lps hbs nnt boleh buat koleksi hihi

d). Alahan seafood/resdung boleh ambil?
 - Boleh. Kolagen ia dari sumber akuatik - ikan talapia, tiada unsur marin. Bahan2 lain dari ekstrak buah juga sarang burung.. sangat bagus untuk kesihatan dalaman selain untuk mencantikkan kulit kita..

e). Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh minum ke?
 - Aura white selamat untuk semua. Ia minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. Jika makan ubat, jarakkan masa pengambilan. Jika bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop

f). Berapa lama nak nampak halus, cerah, gebu ni?
- Jika konsisten 2 kali sehari, jaga pemakanan dan badan sihat, tentunya kesan terserlah pada kulit dalam tempoh 2 minggu sahaja!!

g). Jika berhentikan pengambilan kulit jadi kusam semula ke?
 - Badan kita ni terdedah dengan radikal bebas setiap hari.. proses penuaan juga berlaku setiap saat. Beza nya jika kita mengambil nutrisi yang cukup, proses itu semua dapat dilambatkan. Dan Aura White salah satu pilihan minuman tambahan yang sangat bagus, sebahagian dari cara anda untuk lebih muda dari usia..Contoh mudah utk difahamkan, kita nak bersih dan segar mestilah mandi setiap hari.. Apa jadi jika sehari tak mandi atau seminggu, apa lagi jika sebulan tak mandi? haru biru la jawabnya kan.so cmtu la bila kita minum supplment .



So bagi sesiapa yang berminat utk dapatkan AURAWHITE atau ingin menjana pendapatan dengan menjadi Agent atau dropship . boleh sms atau wassap no ni ye 0164212808 . Untung yg lumayan tauuu! Dengan ada acc facebook pun dh ckup boleh dpt income 5 angka sebulan.InsyaAllah dengan izinNYA tapi kenalah berusahah dan berdoa ;)







Tuesday, 5 March 2013

Assalamualaikum semua ;) sorry lama xupdate blog apabila meeting sana sini sungguh la bz teramat. harini nk pot pet pot pet psl faktor2 jerawat. OMG! sheila tau jerawat la musuh ketat kita semua. jeles klo tgok skin org tu xpernah naik sebiji jerawat pun. so bila buat research baru tau . punca jerawat ade banyakkk faktor. jommm cek ada terkena tak pada kita. if ada jum cpt2 ubah gaya hidup dan pemakanan kita semua dan cpt2 cari solution. or klo rasa tak boleh nk handle sgt dh boleh pm sheilaamir house (promote jap) hikhik ;) 


Berikut adalah faktor-faktor yg menyebabkan jerawat keluar.Anda boleh mengatasinya sekiranya anda tahu punca jerawat-jerawat anda.

1.Perubahan hormone
Apabila berlaku perubahan hormone seperti zaman baligh remaja, mengandung, datang haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormone dalam badan,iaitu hormone androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita.Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormone ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan.Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an - 40 'an.Selain drpd itu,penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12 juga menyebabkan perubahan hormon berlaku.

2.Tekanan (Stress)
Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.Tekanan ada dua, sama ada emosi atau fizikal.

Tekanan fizikal:
1.Exercise atau bersukan tanpa rehat yang cukup
2.Tidur yang tidak mencukupi/tidur lewat/tidur tidak teratur
3. Jadual seharian yang sangat ketat
4. Merokok, pengambilan dadah

Tekanan emosi
1.Bimbang atau kerisauan yang berlebihan
2.Buli
3.Masalah hubungan rumah tangga atau kekasih
4.Kerja /study yang banyak

3.Pemakanan
Pemakanan yg tidak seimbang seperti kacang,makanan berperisa,seafood (udang,ketam,sotong,kerang),budu,
belacan,makanan berminyak/bergoreng,telur,daging,ayam goreng,makanan berlemak spt santan,dairy products spt susu lembu,coklat.

4.Toksin
Jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga umurnya mencecah 30 tahun, bermakna sudah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badannya.Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain

5.Faktor Genetic
Ada keturunan di mana kulit mukanya tidak bermasalah seperti golongan arab yang rata-rata bermuka putih licin, dan tidak berminyak manakala jerawat menghantui hidup golongan asia. Atas sebab itu ubat antijerawat sangat laku dijual di Asia dan tidak mendapat sambutan oleh masyarakat Arab.

6.Allergic atau alahan
Alergic atau alahan apabila menggunakan kosmetik,foundation,cream muka baru atau pencuci muka baru yg ada bahan-bahan chemical tertentu yg tidak sesuai dgn kulit..Cara pembersihan make up yang tidak betul juga menyebabkan liang roma tersumbat.Pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak juga memberi masalah jerawat di kulit.

7. Perubahan biologi badan
Ada segolongan individu kandungan minyak (sebum) di kulit berubah komposisi. Ada pulak golongan yang menghadapi perubahan pada sel kulit muka seperti hyperproliferation of KC (tak dapat ditafsirkan bagi golongan bukan dalam bidang perubatan)

8.Persekitaran & Pencemaran
Habuk atau udara yang tercemar seperti asap dan bahan kimia terutamanya di bandar-bandar besar,kilang-kilang boleh menyebabkan jerawat dihadapi oleh hampir semua penduduk kawasan tersebut.Bahan-bahan ini menutup liang roma dan menyebabkan inflammasi (radang) kemerah-merahan pada kulit.

9.Jangkitan pada kulit & Resdung
Kuman (bacteria) jenis propionobacterium acnes boleh membiak di kelenjar sebum di kulit anda dan menyebabkan jerawat. Atas sebab itu jerawat dinasihatkan tidak dipicit kerana apabila dipicit, kuman di dalam kulit tersebar ke kawasan sekitar dan menyebabkan jerawat di permukaan yang lebih luas.

10.Faktor Cuaca
Perubahan cuaca serta cuaca panas juga adalah faktor jerawat keluar.

KEDUDUKAN JERAWAT YANG PERLU KITA KETAHUI
DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Sekiranya jerawat berulangkali naik di tempat atau area yg sama,ini menggambarkan area dalaman kita yg tertentu mempunyai masalah,tetapi sekiranya setiap kali ia tumbuh di tempat yg berlainan,itu adalah normal.Tidak semestinya jika kita mempunyai masalah dalaman,jerawat wajib tumbuh di kawasan muka yg tertentu.Ada juga diantara kita ada masalah dalaman tp kulit muka tiada masalah tp lebih baik jika kita tahu apa yg ada d luaran skrg dtgnya dr dalaman supaya kita dpt mengambil berat masalah dalaman tersebut.



credit to http://www.fcumiracle.com

Tuesday, 29 January 2013

SIDE INCOME WITH TREENEA!!!

Salam sayang semua ;)

Ramai yg tertanya2 sheila cmne nk buat side income dengan TREENEA ni. boleh jalan ke? cmne ngn market? harga bp? modal bp? so senang2 sheila update kat blog je kan.. rmi agent n dealer sheila dh start n demand sgt tinggi. semua pakat nk try kehebatan vcoa ni .. ye la sambil kita makan kita boleh promote kwn2 kan. kwn2 pun nk jugak cantekss n sihat kan ;) details sperti dbwh uolls boleh pikir2kan. yg mana terbaik n berminat utk try AGENT atau pun DEALER tempat TERHAD.. sheila akan explain satu persatu bermula dengan Agent ye.

Sebelum tu HARGA JUALAN VCOA RM 40/ Sabah Srwk RM 43
Harga mestilah TETAP kecuali Promotion dari pihak HQ
Pemantaun dbuat bg memastikan kualiti produk n harga yg selaras. so persaingan pun sihat kan ;)



KELEBIHAN AGENT TREENEA

Harga untuk  Agent RM 30/ sbh srwk RM 33 
Untung Runcit hanya daripada CUSTOMER sahaja
Agent tidak boleh melantik Agent.
Agent tiada limited kawasan, Means boleh seberapa ramai mgkin. sebelah2 rumah pun boleyy ;D
Min Restok RM 150 (min sekali setiap bulan)


NOW PROMOSI PENDAFTARAN UNTUK  AGENT HANYA RM 150 (5BOX VCOA) DAN UTK SBH SRWK RM 165 (5 BOX VCOA) FREE POSTAGE!


TGGL 2 HARI LG. BERMULA 1.2 UTK REG AGENT RM 300 (10 BOX VCOA) & SBH SRWK RM 330.




KELEBIHAN  DEALER TREENEA

Harga untuk Dealer RM 25/ sbh srwk RM 28
Dealer boleh menlantik AGENT dan boleh jual retail pd CUSTOMER
Untung runcit daripada customer lebih banyak utk satu kotak jika anda menjadi dealer dan untung boleh dpt dari agent jugak. Ini kerana Dealer boleh  melantik agent2 tanpa had. so katakan setiap kali agent min order anda akan dpt untung rm 25. klo ade 20 org agent anda akan mendapat rm 500 ;) 
senang je kan.. ini namanya "untung ats angin". if agent anda aktif. sekali restok 30 box. anda akan dpt RM150 dengan senang kan? Perlu diingat untung satu box dari agent RM 5 dan min order utk agent ialah 5 box . walaupun nampak mcm sikit tp market kita akan meluas dgn adenya agent. Agent akan bergerak utk mcari cust. so kita as a dealer kena guide n bg sokongan moral kepada agent.
klo agent berjaya. kita pun akan berjaya sama ;)
Kawasan utk reg dealer sgt terhad. Hanya satu dealer yg boleh dlantik utk satu kawasan. so utk apply dealer kena inform sheila dlu dmana lokasi anda dan kami akan segera cek dgn HQ utk cek stil available atau tidak ye. 
Min restock RM 500 (min sekali setiap bulan)


NOW PROMOSI PENDAFTARAN UNTUK DEALER HANYA RM 500 (20 BOX VCOA ) DAN UTK SBH SRWK RM 560 (20 BOX VCOA) FREE POSTAGE!

TGGL 2 HARI LG. BERMULA 1.2 UTK REG DEALER RM 850 (34 VCOA) & SBH SRWK RM 952.
 

Untuk Pendaftaran berikut details yg dperlukan utk kami update n bantu promosikan dealer n agent2 kami


1. Nama Penuh (seperti dalam IC)
2. No IC & Warganegara
3. Alamat Penuh (Kediaman)
4. Daerah & Negeri Permohonan Dealer
5. No HP / No telefon untuk dihubungi
6. Alamat Email
7. Pekerjaan
8. Status : BUJANG/BERKAHWIN
9. Jantina & Umur
 10. Adakah anda mempunyai sebarang premis perniagaan / perniagaan online? Sila nyatakan


BERMINAT BOLEH INBOX FB SHEILAAMIR HOUSE
SEMUA BERADA DI TANGAN ANDA. TQVM (=






 

Sunday, 20 January 2013

KEBAIKKAN VCOA / VCO

Selamat Malam semua. Ada yang masih belum tdo? sambil2 reply order cust , sheila nk share manfaat -manfaat minyak kelapa dara . Mungkin ramai lg yang xtau apa sebenarnya function VCO ni pada bdn kita kan?? so mlm ni jum rajin2 kita membaca demi kesihatan jugak utk kecantikan. i loikee ;)

Antara manfaat-manfaat Minyak Kelapa Dara:

Masalah Resdung
Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh kuman seperti resdung.

Masalah Tiroid
Minyak kelapa boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme. Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid. Minyak kelapa dara dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik. Minyak kelapa dara juga berkemampuan untuk merangsang metabolisma.

Penjagaan Rambut
Minyak kelapa merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat memberikan mereka kulit berkilau. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas dari kelimumur, kutu, dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering. Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ini juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak. Oleh kerana itu digunakan sebagai minyak rambut dan digunakan untuk membuat pelbagai penyejuk dan krim mencegah kelimumur. Minyak kelapa dara disapu untuk rawatan rambut.

Penjagaan Kulit 
Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Hal ini juga melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia. Minyak kelapa juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, eksim dan lain-lain jangkitan kulit. Oleh kerana itu minyak kelapa bentuk bahan dasar berbagai perawatan tubuh produk-produk seperti sabun, lotion, krim, dll, digunakan untuk rawatan kulit.

Melewatkan proses Penuaan
Minyak kelapa membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi.

Penyakit Jantung
Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Masalah Berat Badan
Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badann. Mengandungi asid lemak rantai sederhana yang membantu mengawal berat badan yang berlebihan. Minyak kelapa dara lebih mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman. Seterusnya, meningkatkan metabolisma tubuh dengan menghilangkan tekanan pada pancreases, membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga dan membantu orang yang gemuk dan kelebihan berat badan dan membantu mengurangkan berat badan mereka. Itulah sebabnya, orang-orang yang tinggal di daerah pantai tropika, yang menjadikan minyak kelapa sebagai sumber makanan utama mereka, biasanya tidak mengalami masalah berat badan, obesiti atau kegemukan.

Untuk Pencernaan 
Minyak kelapa dara membantu dalam proses sistem pencernaan dan dapat membantu mengelakkan masalah didalam sistem pencernaan seperti sindrom kerengsaan usus besar. Lemak tepu dalam Minyak kelapa dara memiliki sifat anti mikrob dan membantu dalam menangani pelbagai bakteria, kulat, parasit dan lain-lain, yang menyebabkan gangguan didalam sistem pencernaan. Minyak kelapa dara juga dapat membantu penyerapan zat-zat lain seperti vitamin, mineral dan asid amino.

Sistem imun atau Kekebalan tubuh
Minyak kelapa amat baik untuk sistem kekebalan tubuh. Membantu memperkuat sistem kekebalan tubuh kerana ia mengandungi lipid antimikrobial, asid laurik, asid kaprat dan asid kaprilat yang antikulat, memiliki sifat anti bakteria dan antivirus yang kuat. Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam menghadapi virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan bahkan HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Penyembuhan secara semulajadi
Jika diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah kesihatan, membentuk lapisan kimia yang melindungi tubuh daripada jangkitan yang disebabkan oleh debu, kulat, bakteria dan virus yang tidak diperlukan oleh tubuh. Minyak kelapa dara yang paling berkesan pada luka kerana mempercepatkan proses penyembuhan dengan memperbaiki rangkaian yang rosak. Masalah Jangkitan minyak kelapa sangat efektif melawan pelbagai jangkitan kerana sifat-sifatnya antikulat, antivirus, dan antibakteria. Menurut sebuah Pusat Penyelidikan , Minyak kelapa membunuh virus yang menyebabkan influenza, campak, hepatitis, herpes, SARS, dll juga boleh membunuh bakteria yang menyebabkan sakit telinga, infeksi kerongkong, jangkitan saluran kencing, pneumonia, dan gonore. Minyak kelapa dara juga berkesan dalam mencegah kulat dan ragi yang menyebabkan candida, jangkitan kulat kronik, ruam lampin.

Mencegah masalah Hati
Kehadiran trigliserida rantaian sederhana dan asid lemak membantu dalam mencegah penyakit hati kerana zat yang mudah diubah menjadi tenaga apabila ia sampai ke hati, sehingga dapat mengurangkan bebanan pada hati dan juga mencegah penyimpanan lemak.

Kencing Manis atau Diabetes
Minyak kelapa membantu dalam mengawal kandungan gula dalam darah, dan meningkatkan penghasilan insulin. Ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan, sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes.

Untuk Tulang
Seperti disebutkan sebelumnya, minyak kelapa meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk menyerap mineral penting. Ini termasuk kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk menguatkan tulang. Dengan itu minyak kelapa dara membantu wanita yang terdedah kepada osteoporosis semasa mengalami proses monopos.

Penjagaan Gigi
Kalsium adalah unsur terpenting dalam gigi. Minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh, membantu dalam mendapatkan gigi yang kuat. Minyak kelapa dapat membantu masalah kerosakan gigi.

Untuk Kesihatan
Minyak kelapa dara sering digunakan oleh para atlit untuk menguatkan tubuh dan mereka yang sedang mengamalkan diet. Ini kerana Minyak kelapa dara mengandungi kalori yang lebih rendah daripada minyak lain, kadar lemak yang mudah diubah menjadi tenaga dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak pada jantung dan arteri. Minyak kelapa dara dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina, dan dapat meningkatkan prestasi atlit.

CREDIT TO : ESS KUALA LUMPUR 

Banyakkan kelebihan Minyak kelapa Dara ni? so sungguh la xrugi klo kita spend money hanya RM 40 sebulan utk dptkan bdn yang kekal cergas sepanjang hari ;) 


Berminat untuk menjadi DEALER atau AGENT TREENEA hanya bermodalkan RM 150 shj, SMS atau WASSAP 0164422808
Pendapatan lumayan menanti anda $$$



TESTIMONI VCOA

TESTIMONI : ECZEMA (BABY)
 TESTIMONI DITERIMA MELALUI DEALER KEPONG, KL
CREDIT TO : NOR SHAHIDAH HUSSIN
TARIKH PENGAMBILAN /PERUBAHAN : 5 HARI



Baby Qaiser yang sangat sensitif kulitnya/ Eczema.
(BABY QAISER BERUSIA 5 BULAN)

Mama yang baik hati sapu dan bagi makan Treenea VCOA dengan cara titis ke dalam mulut Qaiser! Lepas 5 hari kulit Qaiser pun makin cantik dan xde bintik2 merah dah .

Yeayyy! Anak sihat, mama happy
CREDIT TO : NOR SHAHIDAH HUSSIN

Minyak Kelapa Dara adalah 100% Organik, diakui oleh Doktor di seluruh dunia tentang kehebatannya, bersifat anti virus & anti bakteria, boleh merencatkan virus HIV, tiada kolestrol, tidak menyebabkan kegemukan, menurunkan darah tinggi & kencing manis, tiada kesan sampingan, Diakui di seluruh DUNIA sebagai makanan berfungsi pada abad ke 21.

TESTIMONI: ECZEMA (DEWASA)
CREDIT TO : NA EDAN(DEALER TREENEA KUANG,SELANGOR)

TARIKH PENGAMBILAN /PERUBAHAN : 10 HARI

Assalamualaikum lovey dovey..firstly sorry ya if this pic is a lil bit disgusting..
eeeww gitu..nak share experience je ;)

this is true story..hehe Ok..na punya skin type yang sensitive.."eczema"tism..hee..wujud ke perkataan tu? Haha! Nak cover line tak nak malu sangat cakap je..na punya skin ni..skin "orang kaya" haha! Ye la..maintenance banyak..nak makan ubat tu..nak kena makan ubat ni..so..memang before this badan na asik makan "drug" je..kadang2 sampai rasa ubat tu dah immune n tak bagi kesan dah..

Till one day..na start makan VCO..and perasan time tu eczema dah tak keluar dah..alhamdulillah..dah tak yah nak makan zyrtec..ubat tahan gatal and etc.. But then..sampai la..tiba-tiba..terputus bekalan VCO..wooaahh!time tu..tiba-tiba eczema datang balik...naik kat jari lak tu..nak basuh2 memang susah kut sebab pedih..kulit kering menggelupas..luka..gatal..dan memang effect otak gak la kan..sebab nak control tahan gatal and sakit.. But..time tu jugak..heard that new product coming out..vco..but different brand..haa..memang time tu rasa elok jugak la boleh try and boleh kasi review ok ke tak this new brand kan..effective or not..

And yes..alhamdulillah...it is proven VCO ANTIOXIDANT TREENEA memang berkesan macam vco lain2 jugak.. The result can be seen in this pic.. on the right side..before na makan vcoa it was on 4th january 2013.. the left side taken today..14 january 2013 Alhamdulillah..its getting better with Allah's willing + VCOA Treenea..yeayy!!

credit to :  NA EDAN(DEALER TREENEA KUANG,SELANGOR)

VCOA by Treenea

Salam dan hai semua ;)
sekian lama dh  sheila xblogging. berhabuk2  dah rasenye  hehe xpe start hari ni sheila akan mula aktif berblog dan update segala details product yg sheila guna dan pakai melalui blog untuk dkongsi bersama . so lebih praktikal kan?


Untuk supplement for healty and beauty sheila start dengan VCO dulu ya. sheila rase semua dh tau kehebatan VCO kan. 100% natural. under food supplement. Vco ialah supplement pertama yg sheila mkn. sebab kenapa mkn? sheila ade resdung,skin pun berminyak, yg plg penting nk energy lebih  cz selalu mngantuk. yela time tu stdy lg mana nk handle business lg kan. tdo selalu xckup. so dsebabkan faktor2 tersebut sheila pun "mengetestkan" diri dengan vco. bila dh yakin dgn produk bru la kita boleh share dgn kawan2 semua kan. VCO ialah minyak kelapa dara (vco) yang mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi . Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.


Tapi mesti ramai yang nak tau apa yg best dengan VCOA compare VCO biasa yang berada d luar pasaran? kelebihannya ialah vcoa mempunyai tambahan vit A,D,dan E. so untuk rambut dan skin keberkesanan lebih maksima. sheila lately byk rambut yg gugur ;( sbb tu try dengan vcoa treenea. sebelum ni setia dgn produk vco brand lain.. mgkin lebih serasi dengan brand ni . Alhamdulillah. so sesiapa yang pernah cuba vco tp tidak mempunyai kesan atau kesan yang tidak maksima boleh try TREENEA plak kan. xsalah kita tukar selera. mcm ubat gigi jugak kan? ade byk brand boleh buat pilihan ;)

Siapa yg belum tgok rupe cool vcoa ni. beginilah rupanya . hensem x? hehe ;P dalam ni ade 60 bj softgel. so boleh mkn 2 bj sehari.makan 2 bj sekaligus pun boleh. selepas bfast atau sbelum tdo. klo nk extra energy boleh amek lebih dr 2 bj sehari. jgn risau . tiada overdose. sesuai utk semua golongan baby, dewasa sehingga warga emas. lelaki perempuan kedua2 boleh mkn (try test bg husband) xlupa juga ibu menyusu akan bykkan susu ibu. ibu mengandung boleh tmbhkan energy, kurangkan alahan ,skin baby pun cantik, salah satu petua utk senang bersalin dan insyaAllah baby tiada jaundice.

BELI 2 KOTAK RM 80 FREE POSTAGE/ RM 86 SBH SRWK FREE POSTAGE



1001 kebaikan vco yang mungkin kita tidak ketahui 

Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
Melindungi tubuh daripada kanser.
Jerawat cepat susut
Regular semula PMS anda
Sistem penghadaman lebih baik
Kesuburan
Kurangkan rasa senggugut
Batuk dan Selsema cepat hilang
Mengurangkan tidur berdengkur
Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.



Berminat untuk menjadi DEALER atau AGENT TREENEA hanya bermodalkan RM 150 shj, SMS atau WASSAP 0164422808
Pendapatan lumayan menanti anda $$$